Ο Αλέξης και οι τρεις… σωματοφύλακες

Σε κομβικές θέσεις κλειδιά τοποθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας τρεις εκ των στενότερων συνεργατών του, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με όλα τα φλέγοντα ζητήματα της κυβέρνησης αλλά και με το ιδιαίτερης σημασίας επικοινωνιακό «παιχνίδι». 

Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μόλις 33 ετών, γεννηθείς το 1982, ο κ. Τζανακόπουλος αποτελεί έναν εκ των στενότερων συνεργατών και εξ' απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που είχε εισηγηθεί στο παρελθόν την μετακίνησή του από την Νεολαία του ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα ως φοιτητής της Νομικής Αθηνών είχε διατελέσει επικεφαλής της ΑΡΕΝ.

Έτερος εξ' απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του και νυν υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Με ισχυρούς φιλικούς δεσμούς από την Νεολαία του ΣΥΝ, ο Νίκος Παππάς επέστρεψε από τη Σκωτία όπου και έκανε τις σπουδές του, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε τη βοήθειά του, έχοντας αναλάβει τα ηνία της παράταξης. Είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ομογενοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη στρατηγική των ανοιγμάτων που έφερε το κόμμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα επιφορτιστεί από κοινού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη το συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος και θα έχει ιδιαίτερο ρόλο στην επικοινωνία.

Τρίτος «σωματοφύλακας» του Αλέξη Τσίπρα είναι ο οικονομολόγος και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού για το δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχοντας λάβει το βάπτισμα του πυρός στις δημοτικές εκλογές, στις οποίες έχασε στα σημεία το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, είναι ο άνθρωπος που θα έχει την καθημερινή επαφή με τους δημοσιογράφους για να ενημερώνει για τις κινήσεις της κυβέρνησης.