Τσίπρας: Σύντομα η Ελλάδα θα έχει άλλη κυβέρνηση

«Μια βεβαιότητα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό τoν ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η αδιέξοδη και κοινωνικά βάρβαρη πολιτική δεν έχει μέλλον», όπως δεν έχουν η πιο ταξική και βάρβαρη πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που μετέτρεψε χώρες σε πειραματόζωα νεοφιλελεύθερων πειραμάτων.

"Θα μας χρειαστεί δύναμη για να δώσουμε τις μάχες που είναι μπροστά μας, με κορυφαία τη μάχη των εκλογών.

Κι ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό που θα μας δώσει ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης.

Αυτή τη δύναμη τη βρίσκουμε στην επαφή μας με τους ανθρώπους της δουλειάς, στον καθημερινό αγώνα για ψωμί και ελευθερία, στη συντροφικότητα, στην αλληλεγγύη, στην πίστη στις ανεξάντλητες δυνατότητες του λαού μας.

Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι εκδηλώσεις όπως η δική σας συμπυκνώνουν όλα αυτά τα στοιχεία και αποτελούν πηγή δύναμης.

Πιστοποιούν ότι η αισιοδοξία, η μαχητικότητα, η απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα, νικούν κατά κράτος την εκστρατεία του φόβου.

Είναι μια νίκη απέναντι στην προσπάθεια να παραλύσει η κοινωνία από τον κατευθυνόμενο φόβο.

Ο φόβος εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάνει κακό στην υγεία των λαών και των εθνών", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οι άρρωστες από τις καταχρήσεις δεκαετιών εξουσίες κλονίζονται. Η βουτηγμένη στις αμαρτίες διαπλοκή κλονίζεται. Η πολυπλόκαμη διαφθορά, κλονίζεται. Η συγκυβέρνηση που κρατάει στη ζωή το σάπιο σύστημα και κλέβει το ψωμί από το τραπέζι εν ονόματι των μνημονίων τελειώνει.

Μια βεβαιότητα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα:

Πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό την Αριστερά. Τη δική σας κυβέρνηση. Πολύ σύντομα η Ελλάδα θα αρχίσει να αλλάζει. Η Ευρώπη θα αρχίσει να αλλάζει. Γιατί και σε πολλές χώρες της Ευρώπης πνέει άνεμος αλλαγής. Η αδιέξοδη και κοινωνικά βάρβαρη πολιτική δεν έχει μέλλον".