Τετ-α-τετ Καραμανλή – Σαμαρά με βαριά ατζέντα

Στο εστιατόριο "Μήλος" του ξενοδοχείου Χίλτον πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προκατόχου του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", οι δύο άνδρες είχαν προς συζήτηση ευρεία θεματολογία της πολιτικής ατζέντας, με "βαριά πολιτικά θέματα". Το βέβαιο είναι ότι συζητήθηκε και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι θα βρει τους 180 και τον Κώστα Καραμανλή να εκφράζει κάποιες... αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος - αλλά να υπόσχεται πώς θα βοηθήσει...

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκονται σε δημόσιο χώρο χωρίς την αφορμή κομματικής εκδήλωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός θα έχει στις 14:30 της Πέμπτης συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να καταλήξουν στον διάδοχο του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.