Στην τελευταία του κατοικία ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του πρώην βουλευτή, υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. 

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, προκειμένου να αποχαιρετήσουν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μια από τις σημαντικότερες μορφές της δημοκρατικής παράταξης, ενώ έξω από την εκκλησία είχε παραταχθεί άγημα και από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε, στον επικήδειο λόγο του, ότι «η Ελληνική Δημοκρατία σύσσωμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων και τα κόμματα του συνταγματικού τόξου που μετέχουν σε αυτή, η Κυβέρνηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποχαιρετούν σήμερα έναν δημόσιο άνδρα που τίμησε όσο λίγοι το Έθνος και τη Δημοκρατία». Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «αποχαιρετά έναν άνθρωπο που τίμησε την παράταξη, που ταυτίστηκε μαζί της, που της προσέφερε με ανιδιοτέλεια τους αγώνες μιας ολόκληρης ζωής». 

Αναφερόμενος στη στρατιωτική δράση του εκλιπόντος στα βουνά της Αλβανίας και στη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι «ο πατριωτισμός του δεν ήταν ρητορικός, αλλά έμπρακτος» και επισήμανε ότι «τέσσερις λέξεις: Αγώνας, Αντίσταση, Αξιοπρέπεια, Προσφορά ορίζουν τη διαδρομή του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου από τη Σχολή των Ευελπιδων έως τα υψηλά και υπεύθυνα κυβερνητικά αξιώματα». 

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός, Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, που έγινε η ταφή του εκλιπόντος παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. 

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν, επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αλέξης Μητρόπουλος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Βύρων Πολύδωρας. Επίσης, πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γεράσιμος Αρσένης, Κώστας Γείτονας, Κίμωνας Κουλούρης, Κώστας Λαλιώτης, Γρηγόρης Νιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Θανάσης Τσούρας κ.α. 

Νωρίτερα το πρωί, στον Ναό μετέβη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.