Η “μικρούλα ξανθιά” Δούρου αποκαλύπτεται στους New York Times

Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνει πλάνα για μια φθηνότερη και πιο λειτουργική, εναλλακτική διαχείριση της Περιφέρειας.

Αυτό το μήνυμα εισπράττει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία εκτιμά ότι η προεκλογική εκστρατεία της Ρένας Δούρου, η οποία οδήγησε στην εκλογή της τον περασμένο Μάιο, είχε χαρακτηριστικά αμερικανικής προεκλογικής καμπάνιας και φιλοσοφίας.

"Αν αισθάνεστε ότι έχετε τη ζωή που αξίζετε, μην κάνετε τίποτα κα ψηφίστε τους ίδιους". Αυτό το προεκλογικό επιχείρημα-τρικ, το οποίο χαρακτήρισε εν συνόλω την καμπάνια των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αυτό που λαμβάνει τα "μπράβο" από την αμερικανική εφημερίδα.

"Δε γνωρίζω αν η στρατηγική αυτή μου έφερε ψήφους, αλλά οι πολίτες ήταν εντυπωσιασμένοι που με έβλεπαν. Έκαναν σαν να με είχαν συναντήσει ποτέ πολιτικό από κοντά. Με άγγιζαν διαρκώς και με ρωτούσαν: Είστε η Ρένα Δούρου;", λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Για τη New York Times, η "ξανθιά και μικροκαμωμένη" Ρένα Δούρου, όπως τη αναφέρει, πρωτοτυπεί, "απευθυνόμενη στους πολίτες πόρτα-πόρτα", κάτι που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, "οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν για να μη δεχτούν επιθέσεις από εξαγριωμένους πολίτες".

Η Ρένα Δούρου δηλώνει ότι "έχει βάλει στόχο να ασκήσει ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση χωρίς διαφθορά και χωρίς συμφωνίες πίσω από κλειστές και σκοτεινές πόρτες" και κάτω από το τραπέζι, όπως λέμε στην ελληνική καθομιλουμένη. Αυτό που τονίζει ότι επιδιώκει είναι να καλυτερεύσει τον τρόπο και την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. "Στο τέλος της πενταετίας, η Αττική θα είναι σαν μια μικρογραφία κυβέρνησης μιας χώρας", δήλωσε η κυρία Δούρου, χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι θέλει να βάλει τάξη στην Περιφέρεια.

Η εφημερίδα αναφέρει και ένα σύντομο βιογραφικό με τις καταβολές της νέας Περιφερειάρχη Αττικής: Γεννημένη στην Αθήνα, με πατέρα αστυνομικό και μητέρα να ασχολείται με τα οικιακά, θα μπορούσε να έχει αποκτήσει το... μικρόβιο της δημόσιας λειτουργού από την οικογένειά της. Ωστόσο, οι γονείς της επένδυσαν πολύ στην εκπαίδευσή της, ήδη από παιδί, από μαθήματα μπαλέτου μέχρι ξένες γλώσσες.

Πράγματι, η Ρένα Δούρου μιλά πέντε γλώσσες, ανάμεσά τους και τούρκικα. Μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Ρένα Δούρου θέλει να κάνει παιδιά. Όχι όμως τώρα, που "έχει τα χέρια της δεμένα", όπως λέει, εννοώντας την πολιτική και τις υποχρεώσεις της. "Θέλω να κάνω παιδιά, αλλά δε θέλω να τα παρατήσω και να βάλω τη μητέρα μου τελικά να τα μεγαλώσει...", υπογραμμίζει.