Καπερνάρος: Μένω αντιμνημονιακός, δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ακλόνητος στις θέσεις του μετά την παραίτησή του εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος και πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στο news.gr. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ερώτησή μας σχετικά με το αν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: "Δεν πρόκειται να αποκλίνω από τις θέσεις μου και να επεκτείνω την επεξήγηση του σαφούς. Δεν θα αποκλίνω των δεσμεύσεών μου απέναντι σε όσους με εξέλεξαν βουλευτή ούτε κατά κεραία. Θα κάνω αυτά που είχα δεσμευτεί ως βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Πάντα ήμουν εναντίον του Μνημονίου και πάντα θα είμαι, ενάντια σε όσους μας έφεραν σε αυτό το χάλι".

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο κύριος Καπερνάρος αναφέρθηκε στην έλλειψη στήριξης από το κόμμα του. "Δεν μπορώ να αναφερθώ σε πολεμική εις βάρος μου. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί. Διότι άλλο να ξεκινάει κανείς σε ένα κόμμα με ποσοστό 10,6% και άλλο να βλέπει ότι σε ενάμισι μήνα αυτό το ποσοστό καταρρέει. Πάντως, περίμενα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Μέχρι χθες έλεγα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ότι η ευθύνη είναι πυραμιδική. Σήμερα, πριν αρχίσω να αναλύω τους λόγους, ρώτησα τους συναδέλφους μου και τον πρόεδρο αν έχουν να μου προσάψουν κάτι ή να μου επιρρίψουν ευθύνη ότι δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου. Η απάντηση ήταν αρνητική. Από την πλευρά μου υποστήριξα ότι η ευθύνη για την πορεία του κόμματος είναι μας βαρύνει και ατομικά και συλλογικά", τονίζει ο βουλευτής.

"Δεν συζητάω προς το παρόν με άλλο κόμμα"

Στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η πολιτική για τον Βασίλη Καπερνάρο μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με δεδομένη τη δέσμευσή του ότι δεν συζητάει με άλλο κόμμα, ο ίδιος απάντησε ότι: "Η αποχώρησή μου δεν σημαίνει ότι τελείωσα πολιτικά. Μιλάω για το σήμερα. Η ζωή βρίσκεται στο παρόν, όσο για το μέλλον βλέπουμε. Σε σχέση με τα όσα έγιναν υπόψη για να γίνω ανεξάρτητος, δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε συνομιλία για συνεργασία με άλλο κόμμα".

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές και στο αν δέχτηκε ενοχλήσεις ο ίδιος ή οι συνεργάτες του για να στηρίξει αντίπαλους συνδυασμούς στο δεύτερο γύρο, κάτι το οποίο υποστήριξε από την πλευρά του ο Παύλος Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.