Παύλος Σιούφας: Δε θα πεθάνω για την πολιτική

Ο Παύλος Σιούφας ουδέποτε υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός. Με μια λιτή επιστολή την Τετάρτη το πρωί ανακοίνωσε ότι παραιτείται από βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Τι κι αν δεν είχε κλείσει ούτε ενάμιση χρόνο στα βουλευτικά έδρανα. Αφορμή για να τα βροντήξει ήταν η επιδείνωση της υγείας του. Αιτία η αυξανόμενη πίεση και απογοήτευση που τού προξένησε η πολιτική, λένε, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, όσοι τον γνωρίζουν καλά.

"Οι γιατροί μού ζήτησαν να παραιτηθώ από τον Οκτώβριο. Έφυγα ένα ταξίδι στη Σανγκάη και επιστρέφοντας χειροτέρεψα", δηλώνει στην εφημερίδα ο Π. Σιούφας, θέλοντας να δείξει ότι ο κυριότερος λόγος της παραίτησής του ήταν το καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Έχει κάνει ήδη ένα μπάι πας και τώρα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αμερική για να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, ο χρόνος και ο τρόπος της αποχώρησής του έχουν προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων.

Λίγο πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς και μόλις μία ημέρα μετά το θόρυβο που ξέσπασε με τις εισπρακτικές εταιρείες των γιων της οικογένειας του Δημήτρη Σιούφα και την επίθεση στα γραφεία της εταιρείας που εδρεύει στον Ταύρο.

Οι σχέσεις των τριτοξάδελφων Παύλου και Δημήτρη Σιούφα είναι στο ναδίρ από το 2006 εξαιτίας της πολεμικής που αναπτύχθηκε μεταξύ τους όταν ο Π. Σιούφας θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά και αργότερα το 2009 όταν θέλησε να θέσει υποψηφιότητα στην Καρδίτσα.

Η οικονομική επιφάνεια της οικογένειας, σε συνδυασμό με το δεκαετές πέρασμα του Π. Σιούφα από τον Ολυμπιακό, μαρτυρά ότι ο πρώην βουλευτής δεν είχε οικονομική εξάρτηση από την πολιτική.

Ακόμα θυμούνται οι δημότες στη γενέτειρά του, τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, τα ελικόπτερα που έφερναν εφοπλιστές, προκειμένου να κάνουν δωρεές στο χωριό, ενώ με το "καλημέρα" αρνήθηκε όλα τα βουλευτικά του προνόμια.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οικογένειά του τον παρότρυνε να εγκαταλείψει την πολιτική.

"Είχα μεγάλη πίεση, είναι αλήθεια, αλλά αν δεν αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δε θα έφευγα", λέει ο ίδιος. Ήταν πάντως ο πρώτος που διαφώνησε με τον φόρο ακινήτων, χαρακτηρίζοντάς τον "άδικο". Δεν ήταν λίγες οι φορές που πέρασε την πόρτα του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα για να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου. "Δε θα κάτσω να πεθάνω", έλεγε συχνά σε παρέες ενώ ταυτόχρονα λόγω χαρακτήρα δεν διανοήθηκε να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση.

"Κύριοι, αν δεν μπορώ παρά να διαφοροποιηθώ, θα προτιμήσω να παραιτηθώ", είχε διαμηνύσει.