Αποβλήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη δίκη της SIEMENS

Την αποβολή της πρότεινε η εισαγγελέας

Αποβλήθηκε από την δίκη της Siemens το υπό σύσταση  Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» το οποίο εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος « Πλεύση Ελευθερίας"  Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  απέρριψε το αίτημα για παράσταση  πολιτικής αγωγής που υπέβαλε  η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία αντέδρασε έντονα. 
"Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία " είπε απευθυνόμενη στον πρόεδρο για να ακούσει τον πρόεδρο να της απαντά : "Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία". 
Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Ζ.Κ : Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

ΠΡ: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε...( σ.σ. πειθαρχικά)
Ζ.Κ.Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

 
Ένταση σημειώθηκε  και λίγο πριν το δικαστήριο  διακόψει προκειμένου να αποφασίσει: " Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;» είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος όμως δεν απάντησε . 
 
 
"Όχι" στην παράσταση πολιτικής αγωγής  της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δίκη της  Siemens είχε , νωρίτερα, προτείνει και  η εισαγγελέας Έλενα Σκεπαρνιά η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως πριν τοποθετηθεί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων . 
 
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε στην τοποθέτηση της εισαγγελικής λειτουργού περί  "προσχήματος" και "λαϊκών κατηγόρων" δηλώνοντας 
 προσβεβλημένη και δυσαρεστημένη. 
 
"θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στους πολίτες γιατί η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να ειναι η δικαιοσύνη τσιφλίκι τους" είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι "η κυβέρνηση φροντίζει να θάβεται  η υπόθεση ". 
 
Έκανε δε  λόγο για "προκαταβολή κρίσης" και  για "αρον - αρον απόπειρα" της εισαγγελικής λειτουργού να αποβληθεί η πολιτική αγωγή ενώ άφησε αιχμές για την υπεράσπιση μιλώντας  για κάποιους που "μασάνε τσίχλα την ώρα που γίνεται η δίκη", ένδειξη, όπως είπε,  του γενικότερου κλίματος να μη γίνει η δικη με τις εγγυήσεις που προβλέπει το νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο ως προς τη διεξαγωγή μιας δίκαιης διαδικασίας. 
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε το δικαστήριο "αν δεν είναι  απολύτως έτοιμο να απορρίψει το αίτημα  να επιφυλαχθεί". 
 
"Όποια απόφαση  και αν πάρετε  η δικαιοσύνη αποδίδεται στο όνομα  του ελληνικού λαού και αποβάλλοντας τους πολίτες από τη διαδικασία εξασφαλίζεται μια δίκη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Siemens" τόνισε 
 
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κ. Κωνσταντοπουλου κατέθεσε στο δικαστήριο το πόρισμα  της  εξεταστικής της Βουλής  για τη Siemens. Η  υπεράσπιση  εξέφρασε τις αντιρρήσεις της μιλώντας για "καταπάτηση  όλων των κανόνων" που μπορεί να προκαλέσει ακυρότητα της διαδικασίας. Όπως είπαν είναι αντιδικονομική  η παραλαβή των συγκεκριμένων εγγράφων σε αυτή τη φάση της διαδικασίας και εφόσον γίνουν γνωστά θα πρέπει να αναγνωστούν . 
"Υπάρχουν έγγραφα εκτός δικογραφίας που δεν θέλουν να μπουν . Υπάρχουν έγγραφα που ξεχάστηκαν και θάφτηκαν τα οποία αναδεικνύουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής" απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου  με την υπεράσπιση να αντιλέγει ότι η υπόθεση αυτή έχει 200.000 έγγραφα 
και στο Εφετείο υπάρχει ένα ολόκληρο δωμάτιο  γεμάτο ... 
 
Παίρνοντας το λόγο η υπεράσπιση σχετικά με το αίτημα παράστασης ή μη της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση στο σύνολο της είπε πως πρέπει να απορριφθεί ως  "προδήλως  αβάσιμο".