Ο αποκλεισμός Άδωνι και ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία

Του Γιώργου Λαμπίρη

Και ενώ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, μπλόκαρε σε πρώτη φάση την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, θεωρώντας την εκπρόθεσμη, τελικά θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ο άνθρωπος, ο οποίος έδωσε την τελευταία υπογραφή - την 50η - προσφέροντας όπως λέει την ευκαιρία στον Άδωνι Γεωργιάδη, να συμμετάσχει στη δημοκρατική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, μίλησε στο news.gr. Μία κίνηση, η οποία έχει τη δική της σημειολογία καθώς ο Βασίλης Τοκάκης παρά το γεγονός ότι είναι ιδεολογικά αντίθετος με τον κύριο Γεωργιάδη, θεώρησε ότι «δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από μία δημοκρατική διαδικασία κατά την οποία θα τον κρίνει στο τέλος ο ίδιος ο ψηφοφόρος».

Και λέμε ότι έχει τη δική της σημειολογία δεδομένου ότι ο αποκλεισμός - προσωρινός όπως αποδείχτηκε - του κύριου Γεωργιάδη συνάντησε την κριτική στάση αρκετών στελεχών της Ν.Δ., τα οποία τον χαρακτήρισαν είτε άδικο είτε τυπολατρικό. 

O Βασίλης Τοκάκης

Ο Βασίλης Τοκάκης έχει διατελέσει διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ είχε θητεύσει ως διευθυντής επικοινωνίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Από τα κομματικά... σπάργανα της ΟΝΝΕΔ

Νωρίτερα συνεργάστηκε με την Communication, Strategy & Crisis Management Director στην Jnl+, στην οποία ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς και διευθυντής επικοινωνίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό της McCann Εrickson, ενώ προέρχεται από τα κομματικά… σπάργανα της ΟΝΝΕΔ.

Γιατί έδωσα την 50η στον κύριο Γεωργιάδη

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά για την απόφασή του να δώσει την 50η υπογραφή στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θεώρησα υποχρέωσή μου να του δώσω την υπογραφή μου. Δεν είναι ότι συμφωνώ μαζί του, καθώς ανήκουμε σε εντελώς διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα της παράταξης. Ωστόσο θεώρησα ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει συλλέξει 49 υπογραφές να μείνει εκτός από μία διαδικασία από την οποία θα τον κρίνει στο τέλος ο ίδιος ο ψηφοφόρος».

Εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ευρύτερη προσέγγιση των πραγμάτων, κάνοντας ένα βήμα προς την κοινωνία κάτι που όπως λέει θα ευνοήσει την παράταξη στην οποία ανήκει.

"Ήθελα να ευνοήσω τη δημοκρατική διαδικασία"

«Αυτό που ήθελα είναι να ευνοήσω με τον τρόπο μου τη δημοκρατική διαδικασία, κάτι που σε τελική ανάλυση θα ευνοήσει την παράταξή μας. Οι κλειστές λογικές και άλλου είδους λογικές μας έχουν οδηγήσει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλουμε ως νέοι άνθρωποι – είμαι 38 ετών – να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Στο ερώτημα ποιον σκοπεύει να στηρίξει κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου, απαντά: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι συμμεριζόμαστε κοινές ανησυχίες στην Πολιτική Επιτροπή και τις έχουμε εκφράσει. Αυτό που βλέπουμε δυστυχώς είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή προέδρου έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε καταρχάς να μιλήσουμε για τις ήττες και για όλα όσα έχουν συμβεί και μετά να αναζητήσουμε το πρόσωπο».

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν αντίστροφα από αυτό που επιθυμούσαμε, παρόλ’ αυτά θα ακούσουμε όλους τους υποψηφίους και θα θέσουμε τους προβληματισμούς μας. Ελπίζω πως ό,τι γίνει να είναι προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα. Η κοινωνία μας έχει στείλει μέσα σε 17 μήνες ένα μήνυμα για τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Έχουμε δεχτεί ένα ηχηρό ράπισμα και οφείλουμε να τα αλλάξουμε όλα εάν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία και τη χώρα. Ό,τι συμβαίνει είναι μόνο θέμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί ένα βασικό πυλώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», καταλήγει ο κύριος Τοκάκης.