ΥΠΕΞ για Συρία: Η Ελλάδα δεν πρέπει να κλειστεί σ’ ένα αυτιστικό καβούκι

"Η πρόσφατη εξέλιξη με τη χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να αφήσει "απαθή τον πολιτισμένο κόσμο" τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ.Κούρκουλας σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84".

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναζήτησης πολιτικής λύσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία επανάληψης της διαδικασίας "Γενεύη ΙΙ" για ένα νέο γύρο συνομιλιών.

Αναφορικά δε με τη θέση της Ελλάδας, ο κ. Κούρκουλας παρατήρησε πως "η χώρα μας δεν πρέπει να κλειστεί σ' ένα αυτιστικό καβούκι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ειρήνης. Βεβαίως θέλουμε την ειρήνη, αλλά η Συρία δεν βρίσκεται σε ειρήνη τους τελευταίους 18 μήνες, βρίσκεται σε αιματηρό πόλεμο".

Υπενθυμίζοντας, εξάλλου, ότι "έχουμε πάρα πολύ σημαντικά διακυβεύματα ελληνικά σε όλη την περιοχή - στη Συρία, την Αίγυπτο και σε όλη την περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής", ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε ότι το γεγονός πως "η Συρία είναι ένα κουβάρι αυτή την εποχή", δεν πρέπει να αποτελέσει "άλλοθι" για τη μη λήψη μέτρων, δεδομένου ότι έχουν διαπραχθεί "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".