Πόλεμος… εντυπώσεων με τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή

Ένας πόλεμος εντυπώσεων φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη με μήλον της Έριδος τα Ίμια. 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια. Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, σύμφωνα με τη Yenisafak.

Το ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια περίπου στις 2 το μεσημέρι.

Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης αρχικά μετέδωσαν πως το ελικόπτερο συνετρίβη σε διεθνή ύδατα, κοντά στα Ίμια. Ωστόσο, γρήγορα διορθώθηκαν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και μετέδωσαν πως το ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τις βραχονησίδες. 

Σύμφωνα με την Yenisafak, οι περιπολίες της Ακτοφυλακής συνεχίζονται εντατικά κοντά στα Ίμια, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 ετών από την κρίση του 1996.

Πίσω όμως από τις... αφορμές, οι πολιτικοί αναλυτές διαβάζουν έναν πόλεμο εντυπώσεων από το καθεστώς Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που ουσιαστικά θα κάνει τον Τούρκο πρόεδρο τον απόλυτο μονάρχη, με πλήρεις εξουσίες στα χέρια του. 

Ο διεθνής Τύπος έχει μεταδώσει πολλές φορές ότι το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί με κάθε μέσο να προκαλέσει μια αίσθηση κινδύνου και έντασης με την Ελλάδα καθώς ειδικά στα τουρκικά παράλια οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα ενισχύσει τόσο το ρόλο του Ερντογάν. Δεν είναι απίθανο τα ψευδή δημοσιεύματα που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ο τουρκικός Τύπος να εντάσσονται σε αυτή την απόπειρα του τουρκικού καθεστώτος. 

(Φωτογραφία αρχείου)