Είναι επίσημο: Ο Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο

Και επισήμως ανακοινώθηκε αυτό που είχε ακουστεί τις τελευταίες μέρες: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος θα επιβεβαιώσει την αντοχή των δημοκρατικών αξιών, οι οποίες έχουν συμβάλει τόσο πολύ στο να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο. Επιπλέον, ο Πρόεδρος θα καταστήσει σαφή την εκτίμησή μας για την εντυπωσιακή γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Βέβαια, από το πρωί τις 9ης Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα έχουν τυπικά νέο πρόεδρο αλλά ο Ομπάμα θα διατηρήσει τις εξουσίες του μέχρι την ορκωμοσία της Κλίντον (ή του Τραμπ;). 

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.