Συνάντηση Ρέντσι – Τσίπρα προσεχώς στην Αθήνα

Η Συνάντηση των ηγετών ηγέτες 6 χωρών του "Νότου" αναμένεται να λάβει χώρα, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, στις 9 Σεπτεμβρίου

«Ο Mατέο Ρέντσι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει σε σημερινό της άρθρο η Λα Ρεπούμπλικα.

«Το έχουν ήδη συμφωνήσει και θα καλέσουν να λάβουν μέρος στη συνάντηση, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία», προσθέτει ο Εουτζένιο Σκάλφαρι, ιδρυτής της ιταλικής εφημερίδας, ο οποίος είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε συνάντηση τους ηγέτες 6 χωρών του "Νότου" της ΕΕ, τον Σεπτέμβριο.

Η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, στις 9 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των "27" στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.

Στη Συνάντηση των 7 χωρών θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Στο επίκεντρο της διάσκεψης αναμένεται να τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.