Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων

Τα καλά συναισθήματα και οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να μετασχηματιστούν σε απτά οικονομικά αποτελέσματα, τονίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν

“Στρατηγική επιλογή” που επιτάσσουν οι ιστορικά ισχυροί πολιτισμικοί και πνευματικοί δεσμοί ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό αποτελεί για την Ελλάδα η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την προσφώνησή του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ σημείωσε πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη στιγμή, που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, καθώς η αβεβαιότητα σταματά και “κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”, γεγονός που όπως σημείωσε μπορεί να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα ισχυρά συναισθήματα φιλίας που συνδέουν τον ελληνικό και τον ρωσικό λαό, τα οποία, όπως ανέφερε, “μας επιβάλλουν να ανταποκριθούμε σε αυτά τα συναισθήματα και να προωθήσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο”.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε πως οι συγκυρίες είναι δύσκολες και τα προβλήματα πολλά, όμως σίγουρα υπάρχουν και καλές προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ υπογράμμισε πως τα καλά συναισθήματα και οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να μετασχηματιστούν σε απτά οικονομικά αποτελέσματα.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος