Ο άγνωστος διάλογος Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός

Τον σύντομο διάλογο που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την ατάκα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ "είναι η εφαρμογή ανόητε", αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».

Μισή ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης στο κοινό πάνελ που θα συμμετείχαν, οι διοργανωτές κάλεσαν σε προπαρασκευαστική συνάντηση τους δύο ομιλητές. 

Ο Σόιμπλε φαίνεται να υποδέχθηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό ευγενικά λέγοντάς του: "Πάμε καλά, είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων και και την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα πορευτούν χωρίς αρνητικά πισωγυρίσματα".

Ο Αλέξης Τσίπρας  από την πλευρά του να απάντησε: "Στο εσωτερικό μας σκληραίνει το μέτωπο των αντιδράσεων, πάντως γι' αυτό παρακολουθούμε κάθε λεπτό των εξελίξεων, έχοντας τη βούληση να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη να καταστεί π.χ. βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και να πάρει μπρος η μηχανή της ανάπτυξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρά τον σάλο που προκλήθηκε,  η κυβέρνηση αποτιμά θετικά την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Νταβός κάνοντας λόγο για ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και για επαφές ουσίας που θα συμβάλλουν στην απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η αξιολόγηση.