“Κατά λάθος” βγήκε το tweet Τσίπρα για τους… νευρικούς πιλότους

Ο Αλέξης Τσίπρας πράγματι είπε (κατ' ιδίαν) στον Αχμέτ Νταβούτογλου την περίφημη πια ατάκα “ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”, όμως το επίμαχο tweet που περιελάμβανε τη φράση αυτή και αναρτήθηκε στον αγγλόφωνο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter (και κατόπιν “εξαφανίστηκε”, όπως και ακόμα τρεις αναρτήσεις) δημοσιεύθηκε... εκ παραδρομής, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε: Τα επίμαχα tweet του Τσίπρα για Τουρκία που σβήστηκαν αμέσως μετά!

“Έγινε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι το είπε αυτό στον Νταβούτογλου (σε κατ' ιδίαν συνάντηση) αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιευθεί, επομένως σβήστηκαν (σ.σ. τα tweets)”, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, αποδίδοντας το λάθος σε συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τους “νευρικούς πιλότους” εξόργισε τον Τούρκο πρωθυπουργό, που σε ανάρτησή του επίσης στo Twitter απάντησε: “Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δε συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα”. Ωστόσο, το επεισόδιο δε συνεχίστηκε.