Μπακογιάννη: Ούτε λέξη για το Κυπριακό στις προγραμματικές δηλώσεις

Πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις, παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή και σημείωσε πως “είναι άκρως ανησυχητικό ότι μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας ο κ. Τσίπρας είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας”.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε πως “προϋπόθεση για να πάρει μία χώρα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι: πρώτον, να είναι παρούσα με θέσεις και προτάσεις και δεν άκουσα καμία ιδέα και καμία πρόταση από τον πρωθυπουργό. Δεύτερον, να έχει ιεραρχήσει τους στόχους της”, και διερωτήθηκε ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, εκτός των ποδοσφαιρικών εμπειριών που αντάλλαξαν μπροστά στις κάμερες.

“Η συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αλβανία, που υπεγράφη επί των ημερών μας, ετέθη στο τραπέζι; Αν ναι, με τι αποτέλεσμα;”, έθεσε το ερώτημα.

“Είναι η πρώτη φορά που σε προγραμματικές δηλώσεις δεν ακούγεται λέξη για το Κυπριακό. Στην Κύπρο, όμως, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και η Ελλάδα εμφανίζεται αδιάφορη και αμέτοχη”, επεσήμανε, ενώ για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, είπε ότι “επιδίδεται σε διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών, με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα”.