Ευχαριστημένοι οι εταίροι από τη σύνθεση της νέας “φιλοευρωπαϊκής” Βουλής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης. Εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν