Δημοψήφισμα 2015: “Δεν ανταποκρίνεται στις διεθνείς συνθήκες”

"Δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα το ελληνικό δημοψήφισμα". Αυτό αναφέρει σε απόφαση - βόμβα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το δημοψήφισμα που θέλει να πραγματοποιήσει την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα "κριτήρια" που έχουν ορισθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, κυρίως εξαιτίας της υπερβολικά καθυστερημένης ανακοίνωσής του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του πανευρωπαϊκού οργανισμού.

"Είναι προφανές ότι η προθεσμία είναι υπερβολικά μικρή για τα κριτήριά μας", δήλωσε ο Ντάνιελ Χέλτγκεν, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγερν Γιάγκλαντ.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Συμμετέχουν επίσης 5 κράτη ως παρατηρητές του Συμβουλίου και 3 ως παρατηρητές της συνελευσής του. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949.

Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.