Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα…

Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε –απαντώντας σε ερώτηση- ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας ενώπιον ξένων και Ρώσων επικεφαλής επιχειρήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, έκανε εκτεταμένη αναφορά στη ρωσική οικονομία, υπογραμμίζοντας πως παρά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι κυρώσεις της Δύσης, η χώρα κατάφερε να αποφύγει τη βαθιά οικονομική κρίση που πολλοί προέβλεπαν.

"Η πρόσβασή μας στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου είναι περιορισμένη και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πτώση της τιμής των κύριων εξαγωγικών προϊόντων μας", παραδέχθηκε ο Πούτιν. "Όμως η βαθιά οικονομική κρίση που είχε προβλεφθεί για τη Ρωσία δεν συνέβη", υπογράμμισε. "Έχουμε σταθεροποιήσει την κατάσταση, εξαλείψαμε τις αρνητικές παλινδρομήσεις, τις αρνητικές διακυμάνσεις στην αγορά και διερχόμαστε με αυτοπεποίθηση αυτή την περίοδο των δυσκολιών".

Ο κύριος λόγος γι' αυτό, εξήγησε, είναι πως η Ρωσία διαθέτει ένα "επαρκές απόθεμα εσωτερικής δύναμης".

Υποσχόμενος μια διαφανή οικονομία και προβλεψιμότητα για τους επενδυτές, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία με τη Δύση θα συνεχιστεί. "Η Ρωσία είναι ανοιχτή στον κόσμο, σε μία οικονομική, επιστημονική, ανθρωπιστική εταιρική σχέση και σε μία συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τον κόσμο των επιχειρήσεων παντού στον κόσμο", τόνισε.