Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα με τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΜEGA στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ο Τζακ Λου είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Χαιρέτισε ακόμα τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχόμενη αποτυχία για συμφωνία σύντομα θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παρέμβαση του Τζακ Λου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξάλλου, με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι “μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση”.

“Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος”, αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: “Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη”.

 

Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. H Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη.

Posted by Alexis Tsipras on Friday, 22 May 2015