Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον πρόξενο της Ρωσίας Α. Ποπώφ

Σύντομη συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ.Αλεξέι Ποπώφ, είχε το πρωί της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, κατά την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο των Ρώσων πεσόντων της πόλης του Έβρου.

Ο κ.Ποπώφ εξέφρασε στον κ.Γεροντόπουλο τόσο τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που κατέβαλλε από την θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για την περαιτέρω ενίσχυση των ΕλληνοΡωσικών σχέσεων, όσο και την ευγνωμοσύνη του, όπως χαρακτηριστικά του τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, για την συμβολή του κ.Γεροντόπουλου στην ίδρυση του Επίτιμου Ρωσικού Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η κατάθεση στεφάνων έγινε στα πλαίσια του εορτασμού για την συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα για τους εορτασμούς βρίσκεται αυτές τις μέρες στο λιμάνι της ακριτικής πόλης και ένα εντυπωσιακό ρώσικο ιστιοφόρο που κατασκευάσθηκε το 1926 το Kruzenshtern, μήκους 115 μ. και πλάτους 15 μ. από το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Καλίνινγκραντ, στο οποίο φιλοξενείται και φωτογραφική έκθεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.