Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει τη γραφειοκρατία της, επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο.

"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι Έλληνες "πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας", υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη γενικότερα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι αναγκαίες τόσο η λιτότητα όσο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Για την Ιταλία, έκρινε ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στη σωστή πορεία με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει.

Σημείωσε ωστόσο ότι, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της ζήτησης και αποπληθωρισμό στην Ευρώπη, είναι αναγκαίο να δοθεί μια ώθηση στην αύξηση της ζήτησης.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

"Θα πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για να επιτύχουμε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ρέντσι και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.