Μάρδας: Αύριο κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές

Συμφωνία με τους δανειστές αύριο "βλέπει" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις. "Τη βλέπω τη συμφωνία αύριο" είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. «Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το EuroWorking Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε.

Αναφορικά με τον νόμο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι «μετατίθεται η εφαρμογή του χρονικά λίγο περισσότερο, δηλαδή δεν θα τον έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα, θα τον έχουμε λίγο αργότερα» και πρόσθεσε: «Επιδιώκεται η εφαρμογή μιας άλλης ρύθμισης η οποία σαφώς θα δίνει για τα εισοδήματα, τα οποία θεωρούνται χαμηλά, πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όρους χαμηλότερης παροχής χρημάτων».