Συνάντηση Παυλόπουλου – Αναστασιάδη στην Κύπρο

Με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια συνάντηση που το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από καλό.

"Αισθάνομαι όπως στο σπίτι μου, γι αυτό όπως βλέπετε παραβίασα λίγο και την εθιμοτυπία" δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, προς τους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον υποδέχθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Κύπριος Πρόεδρος στο γραφείο του και πριν αρχίσουν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο επισήμανε ότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

"Προσβλέπουμε" είπε "σε στενότατη συνεργασία. Θα εισπράξετε την αγάπη του κυπριακού λαού ο οποίος έχει ανάγκη τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας".

Ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας, ανέφερε ότι οι δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα είναι άριστοι και επισήμανε ότι οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται και από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι Ελλάδα- Κύπρος- Ελληνισμός, αγωνίζονται για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις αρχές και τις αξίες που πηγάζουν από τον ελληνικό Πολιτισμό.

Τέλος, ανέφερε ότι οι κοινοί κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι σεβαστοί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές και αξίες της Ευρώπης.