Καμμένος: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. «Από την 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων».

Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές. Και επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες επιλέγηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην «επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου και με το Ισραήλ», επισημαίνοντας ότι «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή» και «να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης». Ο κ. Καμμένος παραβρέθηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση μετά δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, που πραγματοποιείται την παραμονή της ελληνικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει τη φιλία τους. Και τι εννοώ; Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ ήταν αυτές που με το Σχέδιο Μάρσαλ, χωρίς να ζητήσουν απολύτως τίποτα από την Ελλάδα, απολύτως τίποτα, κατάφεραν να κτίσουν τη νέα Ελλάδα. Αν υπάρχει εμπορική ναυτιλία είναι γιατί οι ΗΠΑ μας έδωσαν τα Λίμπερτι. Οι ΗΠΑ, σαν πραγματικός σύμμαχος, δεν δάνεισαν την Ελλάδα για να πάρουν πίσω τόκους. Στήριξαν την Ελλάδα για να αναπτυχθεί και να προχωρήσει στο δυτικό ελεύθερο κόσμο. Και η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Τώρα, ήρθε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αποδείξει πως είναι πόλος σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο. Η απειλή που δέχεται αυτή την στιγμή ο Δυτικός κόσμος είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, ο οποίος εμφανίζεται είτε με την ταμπέλα του Ισλαμικού Κράτους ή τρομοκρατικής οργάνωσης ή υπό την μορφή διαφορετικών τρομοκρατικών υποθέσεων. Εδώ λοιπόν είναι ο σημαντικός ρόλος που θα παίξει η χώρα μας».

«Αν κανείς δυσκολεύεται να εξηγήσει ποια είναι η Ελλάδα, αρκεί για λίγα λεπτά να τους παρατηρήσει (σ.σ. εννοώντας τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που βρίσκονταν στην αίθουσα. Σώμα των Ευζώνων συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της Ομογένειας και θα ανοίξει τη σημερινή παρέλαση στην 5η λεωφόρο) και θα καταλάβει ότι αυτό το Έθνος δεν γονατίζει. Και δεν πρόκειται να γονατίσει είτε ο πόλεμος αυτός είναι με όπλα, είτε είναι οικονομικός» είπε ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής αλλά και στο ζήτημα του ισλαμιστικού εξτρεμισμού.