Πρόεδρος γερμανών εργοδοτών: Έλληνες, στη διαφθορά υπάρχουν πάντα δύο

Αιχμές κατά της Ελλάδας για το θέμα της διαφθοράς άφησε ο πρόεδρος των γερμανών εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ, με αφορμή τις καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για διαφθορά των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο Ίνγκο Κράμερ κάνει λόγο για "μονόπλευρη απόδοση ευθυνών και επισημαίνει ότι "γενικά, στη διαφθορά υπάρχουν πάντα δύο, ένας που δίνει και ένας που παίρνει. Τονίζει πάντως, ότι "η διαφθορά δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη.

Ο κ. Κράμερ αναφέρθηκε επίσης και σε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όπως σημειώνει κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε "τεράστιο πρόβλημα για τη γερμανική οικονομία, αλλά θα προκαλούσε αμφιβολίες για τη μελλοντική βιωσιμότητα του ευρώ.

Ο κ. Κράμερ με δήλωση του επίσης στην Rheinische Post ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει και να υπομείνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη στη χώρα.

"Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης αποτελεί τη σημαντικότερη αποστολή του κ. Τσίπρα λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για διαφθορά των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα, ο Ίνγκο Κράμερ κάνει λόγο για "μονόπλευρη απόδοση ευθυνών και επισημαίνει ότι "γενικά, στη διαφθορά υπάρχουν πάντα δύο, ένας που δίνει και ένας που παίρνει. Τονίζει πάντως, ότι "η διαφθορά δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη.