Τσίπρας στο Spiegel: Μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό ο Ντράγκι

Τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην χθεσινή απόφαση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα εξέφρασε ανοιχτά ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Ντράγκι ότι έχει βάλει τη θηλειά στο λαιμό της Ελλάδας, σε αντίθεση με το παρελθόν και την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, εξηγώντας πως αν η ΕΚΤ αρνηθεί να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, όπως ζητά η κυβέρνηση, τότε αναλαμβάνει μία πολύ σοβαρή ευθύνη. "Τότε θα είμαστε πάλι πίσω στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου", σημείωσε

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το ευρώ.

"Δεν θα βγω από ευρώ γιατί αγαπάω την Ευρώπη", φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς του, και όχι μόνο από τον Γ. Βαρουφάκη, "λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα".

Να σημειωθεί ότι χθες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του κ. Ντράγκι.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι "πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

Υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται, όμως, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πως στην απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

"Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης. Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας, σημείωσε και χαρακτήρισε θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.