Χαιρετίζει τις δηλώσεις Τσίπρα ο Ντάισελμπλουμ

Με θετικό τρόπο υποδέχθηκε τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

"Τώρα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με το πώς θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής" τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Ντέισελμπλουμ το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι "περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup".

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του στο Bloomberg ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πετύχει σύντομα " συμφωνία με την ευρωζώνη για το χρέος" , ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια που πήρε από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και δεν αναζητά σύγκρουση.

"Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους" υπογράμμισε πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι "η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ"