“Στη Μέρκελ θα ευχηθούμε καλή όρεξη, αλλά δε θα φάμε τον ελληνικό λαό”

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μίλησε σε συνέντευξή του στο MEGA o υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων ανέφερε, σχολιάζοντας πιθανή άρση της υποστήριξης της Γαλλίας υπό την πίεση της Άγκελα Μέρκελ ότι "στην κυρία Μέρκελ θα ευχηθούμε καλή όρεξη, αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό".

"Αυτή τη στιγμή γίνεται μία συζήτηση στην Ευρώπη. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μιλάνε για τα deadline που τέθηκαν πριν τις εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να μείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Μπορούμε να υποδείξουμε ένα πλαίσιο στους εταίρους για να βρεθεί μία λύση κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να είναι άλλα από αυτά που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός", σημείωσε ο υπουργός Επικρατέιας.

"Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι πολύ μεγάλα περιθώρια για συζήτηση. Στους επόμενους μήνες θα βελτιωθεί το κλίμα και θα ευνοηθούν οι ελληνικές θέσεις. Με λυπεί πρσωπικά η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία ευνοεί την πίεση από τους εταίρους.

Ο κύριος Τσίπρας θα δει την κυρία Μέρκελ όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα, ΄με συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και άλλες συναντήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία πίστευε ότι η ταύτιση της ελληνικής πολιτικής με τη Γερμανία είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων", όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην κυρία Μέρκελ θα ευχηθούμε καλή όρεξη, αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό."απάντησε ο Νίκος Παπάς στο ερώτημα τι θα απαντήσει στην Άνγκελα Μέρκελ η ελληνική κυβέρνηση αν εκείνη πείσει τον Φρανσουά Ολάντ να άρει τη στήριξή του προς την Ελλάδα.

Υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους εταίρους μας και θα βρεθεί λύση ώστε να σώσουμε και την Ευρώπη από τις εσφαλμένες πολιτικές

"Η διαπραγμάτευση έχει και χρόνο.Μέσα στη διαπραγμάτευση θα μπορούμε να ασκούμε κυρίαρχη πολιτική, βελτιώνοντας τη διαπραγματευτική πολιτική", σημείωσε ο ίδιος.