Θεοδωράκης: Φάρος σταθερότητας η Κύπρος

“Η περιοχή της Μέσης Ανατολής φλέγεται και οι σπίθες της φτάνουν, ήδη, στην Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί φάρο σταθερότητας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο, για να ενημερωθεί για τις κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

“Οι συμφωνίες που συνάπτει η Κύπρος με τα γειτονικά της κράτη για να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της, όπως της επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο, είναι συμφωνίες που σταθεροποιούν την ειρήνη και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ανατολική Μεσόγειο”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην περιοχή. Να διαλέξει αν θα είναι με τις χώρες που χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον ή με αυτές που καταστρέφουν πολιτισμούς χιλιετιών. Ομοίως και οι εταίροι μας στην ΕΕ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ΑΟΖ της Κύπρου δεν είναι απλά η ανατολικότερη ΑΟΖ της ΕΕ, αλλά και ο προμαχώνας της ευρωπαϊκής ασφάλειας”.