Economist: Ο Τσίπρας χτίζει γέφυρες με Βερολίνο και Βρυξέλλες

Για οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist.

Μάλιστα το περιοδικό σημειώνει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κρατά καθησυχαστική στάση απέναντι στους δυνητικούς επενδυτές.

Στο άρθρο το οποίο τιτλοφορείται "Ελληνική διάσωση: Όχι τόσο γρήγορα" (Greece's bail-out : Not so fast) ο Economist περιγράφει του πρόσφατους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απεμπλοκή από το Μνημόνιο και την τρόικα, που οδήγησαν σε άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Επίσης κάνει αναφορά στο πολιτικό πλαίσιο, στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και στις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εταίρους της χώρας και την επενδυτική κοινότητα.

To δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον ο αδιάλλακτος που το 2012 υποσχόταν να σκίσει το "βάρβαρο Μνημόνιο" εάν ανερχόταν στην εξουσία και τονίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει σιωπηρά προσπαθήσει να διαβεβαιώσει τους δυνητικούς επενδυτές ότι υπό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα φιλική προς τις επιχειρήσεις μέλος της ευρωζώνης.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά επίσης και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και υποστηρίζει πως το σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης τελεί υπό σύγχυση. Επίσης αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αποδεχθεί 15 επιπλέον μήνες αυστηρής εποπτείας από το ΔΝΤ, ως αντάλλαγμα για  την προληπτική στήριξη των 12 δισ. ευρώ.