Σαμαράς: Δύσκολη η συνεργασία με ΔΝΤ, προτείνουμε να λήξει φέτος

Για "ορατά δείγματα επιτυχίας" και "θετικά δείγματα" έκανε λόγο σε δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

"Η Ελλάδα δίνει πολύ θετικά δείγματα, σύντομα θα έχουμε θετική ανάπτυξη" είπε χαρατηριστικά η κα Μέρκελ και συμπλήρωσε ότι είναι "δύσκολοι οι καιροί στην Ελλάδα αλλά τα πρώτα δείγματα επιτυχίας είναι ορατά". Η κα Μέρκελ αναφέρθηκε για το περιεχόμενο της συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό:

"Μιλήσαμε για τα επόμενα βήματα που επεξεργάζεται η Ελλάδα για την ολοκλήρωση του Μνημονίου".

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μια νέα εποχή ανάπτυξης στην οποία μπαίνει χώρα και υπογράμμισε ότι "συζητήσαμε για το πρόγραμμα Σταθεροποίησης και τις προοπτικές. Η χώρα πέτυχε μια σειρά από δύσκολους στόχους σε ένα διάστημα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν". Και αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επετεύχθη ένα χρόνο πριν από τους στόχους.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι "η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά την κρίση πίσω της", ενώ τόνισε ότι "δεν απαιτείται καινούργιο πακέτο βοήθειας".

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο επίσης για την ανάγκη φοροελαφρύνσεων που έχει η χώρα προκειμένου να τονωθεί η ανεργία και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

"Έχουμε ανάγκη "στιγμών ανάσας" για να δοθεί ώθηση στις μεταρρυθμίσεις", είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και αποκάλυψε ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα περιμένει την τελική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.