Σουλτς: Όποιος φλερτάρει το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζημιά που θα προκληθεί στην Ευρώπη σε περίπτωση κατά την οποία ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι προς το συμφέρον του Ντόναλντ Τραμπ ή της Μαρίν Λεπέν, αλλά σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης . Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο» τονίζει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

Η προεκλογική τακτική του Σούλτς φαίνεται, πάντως, να αποδίδει. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, οι Σοσιαλδημοκράτες έκλεισαν κατά 1% τη διαφορά που τους χώριζε από τους συντηρητικούς του CDU (της Μέρκελ και του Σόιμπλε)

Το SPD θα συγκέντρωνε το 32% των ψήφων εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid που δημοσιεύεται στη Bild am Sonntag. Το ποσοστό του είναι κατά τρεις μονάδες υψηλότερο από εκείνο της περασμένης εβδομάδας. Είναι επίσης το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών από τον Απρίλιο του 2006. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) παραμένουν στο 33%.

Εάν το πρόσωπο που θα καταλάβει την καγκελαρία αναδεικνυόταν με άμεση ψηφοφορία σήμερα, ο Σουλτς θα κέρδιζε τη Μέρκελ με 46% των ψήφων έναντι 40%, κατά την ίδια δημοσκόπηση.