Επίσκεψη Τσίπρα στη Σερβία

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.

Ειδικότερα, στην αποστολή μετέχουν περί τις 70 εταιρείες από σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως των τροφίμων, των αγροδιατροφικών προϊόντων και των υπηρεσιών, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των κατασκευών, των δομικών υλικών, των υπηρεσιών υγείας, των μεταφορών, του χρηματοπιστωτικού τομέα (τράπεζες), των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών πληροφορικής, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, του τουρισμού, της παροχής συμβουλευτικών/ νομικών υπηρεσιών, καθώς και των ΜΜΕ.

Παράλληλα, το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής περιλαμβάνει επιχειρηματικό συνέδριο (forum), στο οποίο θα παρουσιαστούν οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στη Σερβία, καθώς και διμερείς συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα σε ελληνικές και σερβικές επιχειρήσεις.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ένωση Επιμελητηρίων της Σερβίας και την πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι, και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μετροπόλ (Metropol Palace) στις 16:00 - 18:00.