BILD για Τσίπρα: Η επιστροφή του Έλληνα επαίτη

Στο γνωστό της ύφος, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τα "προβλήματα" της Α. Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής

Η επιστροφή του Έλληνα επαίτη... είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας BILD. Στο γνωστό της ύφος, η εφημερίδα αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τη Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως γράφει η εφημερίδα, εκτός από την Συρία η Α. Μέρκελ έχει κι άλλο "πρόβλημα" στη σύνοδο: τον Έλληνα πρωθυπουργό (που αποκαλεί επαίτη), που θα θέσει το θέμα για το "κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του".

"Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο!", συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας ότι τόσο η καγκελάριος Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, "θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης".

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις. "Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι".