Δεύτερο Embraer στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει τον Ευ. Βενιζέλο

Ένα δεύτερο Embraer προσγειώθηκε στο αεροδρόμια Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, και να τον μεταφέρει στο Μιλάνο, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κυβερνητικό Embraer με το οποίο επέστρεφε από την Τουρκία ο κ. Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού αλεξήνεμου (παρμπρίζ) στις 10:20 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στις 11:54 το Embraer 209 για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο. Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού.

Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν ότι τέτοια συμβάντα μπορούν να σημειωθούν σε οποιαδήποτε πτήση και δεν πρόκειται για ζήτημα συντήρησης του αεροσκάφους.