Μαρκογιαννάκης: “Δεμένη η υπόθεση” της Χρυσής Αυγής

“Δεμένη υπόθεση” είναι η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

“Αυτήν τη στιγμή, κατά την άποψή μου, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής, είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Διότι αυτό είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή. Όλα τα άλλα, η εκβίαση, η οπλοφορία, οπλοκατοχή κλπ, απαιτείται να αρθεί η ασυλία από τη Βουλή”, διευκρίνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

“Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του κ. Μαρκογιαννάκη, “θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές”.