Κομισιόν: Πλήρης η εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη εξέφρασε η Κομισιόν για το θέμα των συλλήψεων, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή της η Κομισιόν τόνισε τα εξης: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα [που έλαβαν χώρα μετά τη δραματική δολοφονία ενός 34χρονου πολίτη στην Αθήνας]. Το Κράτος Δικαίου και η δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ και πρέπει να προστατεύονται εντός των κρατών μελών της . Εναπόκειται στις δικαστικές αρχές των κρατών μελών να διασφαλίζουν την εφαρμογή και το σεβασμό των αρχών αυτών, και υπό την έννοια αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες".

Στο μεταξύ, δεν υπάρχει θεμα πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός είπε συνάντηση 1 ώρας με τους επικεφαλής της τροικας.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή ο κ.  Στουρνάρας τόνισε πως το θεμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά να καθησυχαζει τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ για τις εξελιξεις.

Ο υπουργός τόνισε πως οι επαφές εξελίσσονται σε πολυ καλό κλίμα , σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σημερα και αύριο και προσδιόρισε  για τα τέλη Οκτωβρίου την ολοκλήρωση τους.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα απήντησε αρνητικά.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο news.gr