Αναζητούν τα ίχνη της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο

Στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που φέρονται να επιβεβαιώνουν τις διασυνδέσεις ανάμεσα σε κυπριακές οργανώσεις και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και νεοναζί στη Γερμανία, παρέδωσε στον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον κ. Νικολάου, ο Άντρος Κυπριανού αποκάλυψε ότι του παρέδωσε επίσης στοιχεία αναφορικά με καταγγελίες του περί μετατροπής κατασκηνώσεων σε πεδία στρατιωτικών ασκήσεων, ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ανάπτυξη ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελίες από το 2010.

“Δυστυχώς για ψηφοθηρικούς λόγους, κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος, στήριξαν τέτοιες συμπεριφορές”, σχολιάσε ο κ. Κυπριανού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει στη διάθεσή του κι άλλα στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι προκύπτουν ζητήματα για διερεύνηση και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να πει κατά πόσον αποτελούν αποδεικτικό υλικό για να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον δικαστηρίου. Διαβεβαίωσε πάντως ότι τα στοιχεία θα παραδοθούν στην αστυνομία, με σκοπό να υπάρξει τάχιστα πλήρης διερεύνηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε τέτοιες δραστηριότητες και νοοτροπίες.