Κομισιόν: Δεν ζητάμε εμείς πλειστηριασμούς ακινήτων

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης ότι η τρόικα πιέζει για άρση του παγώματος των πλειστηριασμών ακινήτων.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Καρβούνης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια άσκηση πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρθηκε σε έκθεση των Βρυξελλών σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποκατασταθεί το συναλλακτικό ήθος, να μην επιβαρυνθούν οι πραγματικά μη έχοντες δανειολήπτες και να ασκηθεί πίεση μόνο σε όσους εκμεταλλεύονται την κρίση και δεν πληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ έχουν τη δυνατότητα.

Χαρακτήρισε μάλιστα "καραμέλα" την επίκληση των πιέσεων από την τρόικα την οποία κάνει η ελληνική πλευρά κάθε πλευρά που πρέπει να πάρει μια κρίσιμη απόφαση.

Το θέμα των πλειστηριασμών βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν και οι υπουργοί Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Ο πρωθυπουργός, με παρέμβασή του στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλε φρένο στη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται να το χειριστεί ο ίδιος.

Υπό αυτήν την έννοια, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη νέα τους συνάντηση.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να "ξεπαγώσουν" οι πλειστηριασμοί υπό συγκεκριμένους όρους και για περιορισμένο αριθμό ακινήτων.