Σαμαράς: Να τελειώσει πιο γρήγορα η διαδικασία κινητικότητας

Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κύριος Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις σε όλα τα υπουργεία για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου όσον αφορά και τους ποιοτικούς αλλά και τους ποσοτικούς στόχους».

Σε ερώτηση για το αν θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στην ΕΛΒΟ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως "δεν έχω να πω κάτι περισσότερο επ’ αυτού".

"Μιλήσαμε για την κινητικότητα γενικά και για τις υποχρεώσεις που έχουμε μέχρι το τέλος του έτους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ συμπλήρωσε πως "καταλήγουμε σιγά- σιγά" και πως θα τηρηθούν οι προθεσμίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.