Επιμένει ο Άκης στην κλήτευση του ΚΥΣΕΑ

Εμμένει στο αίτημά του για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να καταθέσουν, ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος υποστήριξε παράλληλα ότι για αυτόν "το σκάνδαλο είναι πως τα υποβρύχια δεν έχουν ακόμη παραδοθεί ". Μάλιστα οι συνήγοροι του αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσουν την ανάκληση αυτής της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία απορρίπτει την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησε επίσης η απολογία του να ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου κι όχι στις 29 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Κοτσαλής -συνήγορος υπεράσπισης Α.Τσοχατζόπουλου : “Ζητούμε εύλογο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί σωστά για την απολογία του. Ο όγκος της δικογραφίας είναι μεγάλος . Εχουν τεθεί σειρά ερωτημάτων από την πλούσια διαδικασία των 34 ημερών. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προετοιμαστεί σε τόσο λίγο χρόνο. Θέλουμε έναρξη την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία και τις απογευματινές ώρες. Η απολογία Τσοχατζόπουλου είναι κρίσιμη. Θέλουμε η βαριά ατμόσφαιρα να φύγει”.

Οι συνήγοροι ζήτησαν ομόφωνα τη διακοπή των συνεδριάσεων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, ζητώντας να ξεκινήσουν οι απολογίες στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδειλίνη ωστόσο δεν φάνηκε να συμφωνεί, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν συμβιμβασμοί, ενώ υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η συζήτηση εξακολουθεί χωρίς διακοπή παρά μόνο τα αναγκαία διαλείμματα. “Δεν υπάρχει διάταξη στον Κώδικα που να προβλέπει διακοπή πριν την απολογία του κατηγορούμενου
, συμπλήρωσε η εισαγγελέας..

“Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για κλήση του ΚΥΣΕΑ να θυμίσω ότι γίνεται ένα αίτημα για να ισχυροποιηθούν οι αποδείξεις. Μόνος αρμόδιος να το πει αυτό είναι το δικαστήριο. Αυτό θα κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αρκετά ή όχι. Δεν έχετε κανένα λόγο να επαναφέρετε αυτό το αίτημα. Το δικαστήριο και μόνο αυτό κρίνει”, συνέχισε η κυρία Αδειλίνη, για να απαντήσει ο κύριος Τσοχατζόπουλος λέγοντας: “Αγνοείτε την ουσία της υπόθεσης και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες –αξιωματικούς. Ρωτούσατε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι συνήθης χώρος. Εχει ειδικές διαδικασίες”.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την Παρασκευή αναμένονταν να καταθοέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης.