Αναζητούν τη χρυσή τομή στο παρά ένα για τις απολύσεις

Συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα στις 16.00 στο υπουργείο Οικονομικών, οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Νωρίτερα, στις δυο το μεσημέρι, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πάντως, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή. Η ώρα και ο τόπος συγκέντρωσης θα καθοριστεί και θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προφανέστατα θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου των 108 στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

"Την κρίσιμη αυτή στιγμή, διαμορφώνεται ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων, αιρετών και πολιτών. Η αποφασιστικότητα και η δυναμική του είναι σίγουρο πώς θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε διάταξη και σκέψη για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην παρουσία βουλευτών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό εξέδωσε -ξεχωριστή- σχετική ανακοίνωση.

"Οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων, ήταν ανέκαθεν εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων. Γι’ αυτό, είναι ανεπιθύμητοι από κάθε συλλογική διαδικασία των εργαζομένων. Η Χρυσή Αυγή μισεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε μορφής οργάνωσης των εργαζομένων που ιστορικά εκφράζει τα συμφέροντα όλου του κόσμου της εργασίας, είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

"Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα Συλλόγους-Μέλη της να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές στους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι απολύτως ανεπιθύμητοι από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος", προστίθεται επιπλέον.

Γρηγοράκος: Το 20% των δημοτικών υπαλλήλων θα απολυθούν

Νωρίτερα πάντως, σοκ προκάλεσε η πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο "Βήμα της Κυριακής" ότι δε θα χάσουν τη θέση τους όσοι έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, ο κ. Γρηγοράκος εκτιμά ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Κι αν η αναλογία ενός απολυμένου δημοτικού αστυνομικού για κάθε πέντε υπαλλήλους σας φαίνεται μεγάλη, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5 ότι πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μπει με πλαστά πτυχία ή με άλλους παράνομους τρόπους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και δεν απέκλεισε, στο πλαίσιο αυτό, να απομακρυνθούν και δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς έχουν μπει, ακόμη κι εκείνοι με πλαστά πτυχία.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δε δίστασε να αποκαλύψει τις πηγές του: Πολλά ξένα ινστιτούτα στην Ελλάδα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe έχουν καταγγείλει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου που εμφανίζονται να κατέχουν ξενόγλωσσα πτυχία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα πτυχία που έχουν δώσει.

Σε άλλο θέμα, αναφορικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας "Δημοκρατία" ότι ο υπουργός πήρες στο γραφείο του υπάλληλο που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς στο Δήμο Αθηναίων, ο κ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει ήδη απομακρυνθεί.