Δημοσκόπηση: Στο οριακό 0,4% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Οριακή διαφορά και προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Επενδυτής”. 

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 29,1% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 28,7%. Ως προς την πρόθεση ψήφου, Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 19,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 19,5% των ψηφοφόρων επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι ότι για μία ακόμα φορά η μεγάλη χαμένη είναι η Δημοκρατική Αριστερά που αποχώρησε από την Κυβέρνηση.

Το ποσοστό συρρικνώθηκε στο μισό μέσα σε δεκαπέντε μέρες - από 6,4% από το 3,2% - και κινείται σε οριακά επίπεδο πάνω από το ποσοστό εισόδου της στη Βουλή. Σαφώς ανεβασμένη είναι η Χρυσή Αυγή που στην εκτίμηση ψήφου, αποσπά το 13,1% των ψηφοφόρων.

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν βγαίνει. Βασική αιτία αυτής της στασιμότητας είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%, ο Ευάγ. Βενιζέλος 3%, ο Π.Καμμένος 2%, ο Ν. Μιχαλολιάκος 3%, και ο Φώτης Κουβέλης 2%.

Συμπεράσματα της δημοσκόπησης:

-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων.

- Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.