Κεδίκογλου: Τα δημόσια ΙΕΚ και τα ΤΕΙ δεν τα ακουμπά κανείς

"Δεν καταργεί κανείς κανένα δημόσιο ΙΕΚ. Τα δημόσια ΙΕΚ και τα ΤΕΙ δεν τα ακουμπά κανείς" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφορικά με τις επερχόμενες αλλαγές και καταργήσεις ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου θα βγουν σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί-μετατάσσονται 500-καταργούνται 46 ειδικότητες στα τεχνικά λύκεια. Είπε ακόμη ότι στο παρελθόν δημιουργούνταν ειδικότητες βάσει των αναγκών των καθηγητών. "Οι αλλαγές στο τεχνικό λύκειο είναι αλλαγές προς όφελος του συνόλου", τόνισε. Και είπε: "Τίθενται σε κινητικότητα και μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλες σχολές. Οι απολύσεις δεν γίνονται για δημοσιονομικό όφελος ούτε για περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αντικαθίστανται από νέες προσλήψεις που θα γίνουν με απολύτως διάφανο και αξιοκρατικό τρόπο".

"Όσο μεγαλύτερο Δημόσιο έχεις τόσο περισσότερους φόρους χρειάζεσαι για να το συντηρήσεις" είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. "Όσοι μπουν στην ομάδα της κινητικότητας θα αξιολογηθούν. Όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ θα έχουν διαφορετική μεταχείριση", ανέφερε.

"Είναι θεσμική αλλαγή στο υπ. Παιδείας με τη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών. Υπάρχει κινητικότητα που είναι πολύ αποτελεσματική. Στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", ανέφερε.