ΠΑΣΟΚ: Ανεφάρμοστα και αντισυνταγματικά τα σενάρια για την ΕΡΤ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και κάνουν λόγο για σχέδιο που επεξεργάζεται το Μαξίμου για μεταβατική ΕΡΤ με “προσωπικό ασφαλείας” 30 εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κουτοπόνηρους και παράνομους τρόπους εικονικής συμμόρφωσης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για αντισυνταγματικά και πρακτικά ανεφάρμοστα σενάρια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής  σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια  δήθεν  'συμμόρφωσης'  στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση  επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης  στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι  δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη”.