Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, μετά την χθεσινή, άκαρπη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Παράλληλα, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων του Σαββάτου, αναμένεται να  συζητηθούν ο προσδιορισμός του δημοσιονομικού κενού για την περίοδο 2015-2016,  και του χρηματοδοτικού κενού έως το τέλος του 2014.

Η χθεσινή σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, τελείωσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και  έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ.

Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, έστω και πιλοτικά. Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.