Σαμαράς: Η Ελλάδα Jurassic Park, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι

Ευθείες βολές εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ απηύθηνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των “ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2013” του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.

“Παντού στον κόσμο υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, αλλού καλύτερες και αλλού λιγότερο. Τέτοια φαινόμενα αδιαφάνειας δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Η Ελλάδα κατάντησε Jurassic Park , όπου επιβίωναν όλα αυτά τα χρόνια οι δεινόσαυροι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Οι εκφραστές της κοινής γνώμης, δημοσιογράφοι και σχολιαστές επαναλάμβαναν: 'δεν υπάρχει πολιτική βούληση;'. Κι όμως υπάρχει. Η καλύτερη απόδειξη είναι αυτό που έγινε μόλις χθες. Η ΕΡΤ αποτέλεσε το άνδρο της ανασφάλειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε. Στο εξής θα υπάρξει προσωπικό επάξια επιλεγμένο μέσω ΑΣΕΠ, με ένα τεράστιο αρχείο, που αποτελεί πηγή τεράστιου πλούτου, με ικανότητα να προβάλει τη χώρα στο εξωτερικό και να κερδίζει τον Έλληνα. Θα πάψει η κρατική τηλεόραση να σέρνεται σε τελείως περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης”, μίλησε απευθύνοντας σκληρή κριτική ο Αντώνης Σαμαράς.

Και συνέχισε λέγοντας: “Αυτή την τηλεόραση έπρεπε να την έχει η Ελλάδα από χρόνια. Αυτή τη ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στον Έλληνα πολύ σύντομα. Δεν την κλείνουμε. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για τα προνόμιά τους φωνάζουν οι εργαζόμενοι, όχι για τα δικαιώματα του λαού. Όταν έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τέτοιου είδους αντίδραση δε υπήρξε. Ιδιωτικά κανάλια και επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ για να πάρει τη θέση της μία νέα ραδιοτηλεόραση, όλη η υποκρισία βγήκε στην επιφάνεια. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Όλοι θα αποζημιωθούν με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο. Εγώ αναφέρομαι στα κυκλώματα που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους. Επίσης, 2.000 άτομα θα τα προσλάβουμε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη στο Δημόσιο”.

“Με αυτά κάθε κοινωνία εκτινάσσεται. Ακόμα και χώρες κοντινές ή μακρινές, μεγάλες ή μικρές, μόλις ανακάλυψαν την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, έκαναν άλματα. Η Ελλάδα όταν όλα άλλαζαν η Ελλάδα έμενε κολλημένη σε ιδεοληψίες”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

“Στην ΕΡΤ απεργούσαν κάθε φορά που προσφέραμε κάτι σημαντικό είτε ερχόταν κάποιος από το εξωτερικό για να στηρίξει την προσπάθειά μας, είτε πηγαίναμε στο εξωτερικό εμείς. Ήδη έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Αυτό που είδατε τις τελευταίες ημέρες είναι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κύριος Σαμαράς.

Για προεκλογική ομιλία Σαμαρά, μιλούν στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ήταν ότι ο κύριος Σαμαράς έκανε στο ΕΒΕΑ "ουσιαστικά προεκλογική ομιλία", ενώ εκφράζουν τη "λύπη τους" για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς ταύτισε τους δυο κυβερνητικούς εταίρους με τις συντεχνίες που αντιδρούν στην απόφασή του για την ΕΡΤ.