Εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες υπόσχεται το Πεκίνο στο Σαμαρά

Πρώτα έφτασε το λάδι, μετά οι καρποί της ελληνικής γης στο Πεκίνο και στη συνέχει ήρθαν οι Κινέζοι δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά...

Και κατόπιν, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στην Κίνα.

Ισχυρότερο χαρτί στο... μανίκι του πρωθυπουργού, ο τουρισμός.

Και φαίνεται πως οι Κινέζοι προτίθενται να παίξουν τα ρέστα τους στο... φύλλο που προτείνει ο Σαμαράς.

Έτσι, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει εκατομμύρια Κινέζων τουριστών τα επόμενα χρόνια. 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν την επόμενη επταετία, σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο και τα όσα είπε στον κ. Σαμαρά κατά τη συνάντηση τους. Ο πρωθυπουργός αστειευόμενος φέρεται να εμφανίστηκε σαφώς πιο ολιγαρκής λέγοντας “εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας”.

Μάλιστα προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών κέντρων για την έκδοση βίζα στους Κινέζους πολίτες, μια αρκετά δύσκολη διαδικασία για την ώρα με την οποία είναι επιφορτισμένο το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα Σαμαρά από Κίνα: Από το Grexit, στο Grecovery!

Πολλοί Κινέζοι φαίνεται επίσης να είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε εξοχικά στην Ελλάδα.

Ενώ θα γυριστεί και ταινία με Κινέζους πρωταγωνιστές, στη χώρα μας, που στόχο θα έχει να δείξει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, μετά και τα μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον για κάποια προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.  

Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση: Απόλυτη επιτυχία το ταξίδι στην Κίνα

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. "Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη”.